Americká hypotéka

05.10.2012 09:11

Americká hypotéka

Nepsaným pravidlem v bankách je, že čím má banka větší kontrolu nad tím, na co si peníze půjčujete, tím nižší je úroková sazba. Ne vždy však máte možnost předložit bance doklad o tom, na co jste půjčené peníze použili. Pokud patříte mezi lidi, kteří si chtějí půjčit peníze, ale také mají problém s doložením účelu, tak můžete využít výhodnou americkou hypotéku. Někdo by z názvu usuzovat, že se jedná o úvěr na bydlení, ale není to tak. Jedna z vlastností americké hypotéky je ta, že se jedná o úvěr bez doložení účelu a tak nemusíte dokladovat, na co jste půjčené peníze použili. Pokud ji srovnáme s běžnou hypotékou, společné mají pouze ručení, které je pomocí nemovitosti, takže Vám stačí dům nebo byt a můžete žádat o americkou hypotéku.

Výhodnější než spotřební úvěr

Pokud ji srovnáme s neúčelovým spotřebním úvěrem, tak je výhodnější, protože její úroková sazba je nižší a také si můžete půjčit více peněz. Rovněž ji můžete splácet delší dobu. Maximální výši úvěru Vám ovlivňuje cena nemovitosti, neboť banky nabízejí úvěr do výše až 70 procent hodnoty nemovitosti.

Ne vždy je výhodnější

Pokud máte v plánu půjčit si jen malou sumu peněz, obvykle pro Vás bude výhodnější spotřební úvěr, protože náklady na vybavení americké půjčky mohou být vyšší, proto se Vám nevyplatí půjčovat nížší částky peněz.

Kdo může získat americkou hypotéku?

  • Fyzická osoba
  • Osoba starší 18 let
  • Maximální věk žadatele může být většinou až 60 let
  • Musíte být občan ČR nebo cizinec s trvalým pobytem na území ČR