Hotovostní půjčka

26.09.2012 10:46

Hotovostní půjčka

Většina moderních půjček je poskytovaných bankami. Alternativou k bankám jsou nebankovní společnosti. Oba typy půjček jsou zpravidla vypláceny na účet. Je to jednodušší – jak pro poskytovatele půjčky, tak pro žadatele a příjemce peněz. Banky a nebankovní společnosti takto nemusí držet velké objemy hotovosti a také občan se nemusí bát, že ho někdo těsto z banky přepadne a ukradne mu peníze.

 

Někteří lidé však stále upřednostňují hotovostní půjčky, tedy půjčky vyplaceny na ruku. Minimální nebankovní společnosti používají termín půjčka na ruku, protože to zní lidovější jako hotovostní půjčka.

 

Hotovostní nebankovní půjčky – kde je možné jejich čerpat?

Klasické komerční banky hotovostní půjčky neposkytují. Banka vám vždy převede peníze na bankovní účet. Hotovostní půjčky jsou doménou nebankovních společností. Pomocí nebankovních společností můžete získat hotovostní půjčku dvěma způsoby:

  • návštěvou pobočky nebankovní společnosti
  • kontaktováním agenta nebankovní společnosti

Většina nebankovních společností má širokou síť agentů, jejichž úkolem je zprostředkovat hotovostní a jiné půjčky. Tito agenti pracují na provizích a jejich úroveň vzdělání je velmi slabá. Nečekejte od takového agenta, že vám poradí. Nemá na to znalosti a ani mu na tom nezáleží. Takový agent vydělá pouze tehdy, pokud vám prodá půjčku. Čím dražší a nevýhodnější pro vás, tím lépe pro něj.

 

Při hotovostních půjčkách je třeba se mít na pozoru. Jelikož jde o nebankovní hotovostní úvěry (nebankovni hotovostni pujcky), tak můžete očekávat, že takové půjčky nebudou levné. Budou přesně opačné – drahé a nevýhodné. Pokud máte možnost čerpat peníze z banky, učiňte tak, půjčky od nebankovních společností se skutečně nevyplatí.