Nebankovní půjčka bez ručitele

01.10.2012 13:35

Nebankovní půjčka bez ručitele

Předmětem činnosti každé banky je vytvářet zisk poskytováním půjček. Banky vydělávají na úrokových sazbách, kterými zatěžují poskytované úvěry. Navíc mohou mít příjem i z různých poplatků spojených s poskytováním půjček.

Na první pohled se může zdát, že banky mají velmi jednoduchý byznys. Není to však tak. Banky musí posuzovat riziko spojené s půjčováním peněz. Ne každý člověk je důvěryhodný a ne každý člověk se opravdu chystá půjčku splatit. Banka si musí prověřit každého žadatele o půjčku a zajistit, aby klient peníze skutečně vrátil.

Půjčka bez ručitele – riziko pro banku

Jedním se způsobů, jak banky chrání své peníze, je ručení za úvěr formou ručitele, tedy člověka, který bude za splácení úvěru ručit v případě, že původní dlužník přestane splácet. Půjčka s ručitelem je jednoduchým a efektivním způsobem, jak donutit lidi splácet půjčky.

Úvěr bez ručitele takovou formu ručení nevyžaduje. Půjčky bez ručitele se však většinou neobejdou bez jiné formy ručení. Nejčastěji se ručí nemovitostí. Takovou formu ručení mají banky velmi rády, protože hodnota nemovitosti je vždy vyšší než částka jistiny úvěru.

Rychlá půjčka bez ručitele je populární zejména mezi nebankovními společnostmi, které se zaměřují tímto produktem zejména na lidi, kteří trpí dočasným nedostatkem finančních prostředků. Rychlá půjčka bez ručitele však opět nepřichází zdarma.

Dlužník musí buď:

  • ručit nemovitostí
  • směnkou
  • nebo musí zaplatit vysoké úroky