Půjčka na směnku

24.09.2012 14:10

Půjčka na směnku

Rychlost je v mnoha životních situacích tím nejdůležitějším faktorem, který rozhoduje o úspěchu. Když rychlost je prioritou všechno ostatní jde prostě stranou. Totéž platí v každé životní situaci, půjčky nevyjímaje.

 
 

Půjčky ihned na směnku – jak na to?

Směnka je takový kouzelný kus papíru, který mění každého člověka na solventního jedince. Půjčky na směnku poskytují výhradně nebankovní společnosti. A právě proto, nebo i proto, je třeba si dávat při půjčkách na směnku pozor.

Všichni dobře víme, co jsou nebankovní společnosti zač. Banky sice v mnoha případech také okrádají lidi, avšak minimálně se drží nějakých etických pravidel. Mnohé nebankovní společnosti vydělávají právě na tom, že otázky slušnosti jsou jim cizí.

Mezi nebankovními společnostmi jsou však velké rozdíly. Za některými stojí velké banky a jejich chování je relativně v pořádku.

Půjčky na směnku – rizika

Půjčky na směnku jsou velmi rizikové, protože směnky jsou snadno vymahatelné. Jejich majitel je může předložit soudu a ten je povinen nařídit exekuci.

Směnku lze napsat na jakýkoliv kus papíru. Směnka však musí obsahovat:

  • jméno toho, kdo vystavil směnku
  • částku, která má být vyplacena
  • jméno majitele směnky – komu má být částka vyplacena
  • místo a datum vystavení směnky

Směnka je silné ručení, a proto by si měli lidé rozmyslet, zda někomu podepíší směnku. Největšímu riziko se vystavujete v momentě, kdy podepisujete směnku soukromému poskytovateli půjček. Množství takových lidí má přímý zájem na vaší exekuci, na lidském neštěstí. Takže pozor.

Představte si, že potřebujete půjčit peníze téměř okamžitě, během několika hodin, ihned. Banky jsou instituce, které na takové situace nejsou stavěné.

Půjčka ihned je od banky možná pouze v případě, že máte u ní vybavenou kreditní kartu. S kreditkou si můžete půjčit ihned kdekoli na světa. Dokonce i s nulovým úrokem, pokud dokážete peníze vrátit v předem určené době. Ta je dána druhem kreditní karty a pohybuje se od 30 do 55 dnů.

Půjčka ihned na směnku – co to je?

Pokud však nemáte kreditní kartu, jediná možnost, která vám zbývá, jsou nebankovní společnosti. Ty vám s radostí půjčí několik tisíc korun s extrémně vysokými úroky. Pokud však chcete větší objem peněz, musíte ručit, a to buď nemovitostí nebo směnkou.

Půjčka ihned na směnku patří mezi nejrizikovější druhy půjček. Riziko takové půjčky souvisí se směnkou jako takovou. Změna je velmi snadno vymahatelná. V případě, že přestanete splácet půjčku, majitel směnky může přistoupit k exekuci. Stačí, když směnku předloží soudu, ten musí exekuci nařídit. Takto můžete přijít nejen o střechu nad hlavou, ale io veškerý hodnotný majetek.

Půjčka ihned na směnku je výhodná, protože směnku může napsat každý. Vše, co potřebujete, je kus papíru, na který napíšete:

  • jméno a příjmení vystavovatele směnky
  • částku, která má být vyplacena
  • jméno a příjmení osoby, komu mají být peníze vyplaceny
  • datum a místo vystavení směnky

Půjčka ihned na směnku je obzvláště rizikový úvěr, zejména když ji čerpáte od soukromých poskytovatelů půjček. Tito lidé mohou mít zájem více na exekuci než na navrácení peněz.