Půjčka bez registru a poplatku do 24 hodin

08.10.2012 11:17

Půjčka bez registru a poplatku do 24 hodin

 

Slovní spojení bez registru znamená v tomto případě, že ten kdo vám půjčuje neprověřuje vaši historii splácení v registru dlužníků. Tento úvěr je zpravidla poskytován nebankovní společností, banky si registr dlužníků prověřují vždy. Vhodný je pro klienty, kteří z různých důvodů nedosáhnou na úvěr poskytovaný bankou. Výše tohoto úvěru se pohybuje maximálně do hranice 100 000 Kč.

Jak je to s ručením?

Půjčka bez registru je přímo určena pro klienty bez zaručeného měsíčního příjmu, tedy například pro ty co nedávno přišli o zaměstnání. Schopnost klienta splácet u těchto půjček není prověřována. Výhodou je velmi snadné vyřízení a rychlá dostupnost. Půjčku bez registru je možné sjednat nejčastěji na částku do 50 000 Kč, pro částky vyšší již bude požadována některá z forem ručení.

Úroková míra úvěru bez registru

Úroková sazba půjček bez registru může být velmi vysoká. Ve srovnání s úvěrem poskytovaným bankou je řádově vyšší. Vyšší úroková sazba odráží právě snazší dostupnost úvěru, kdy není prověřována bonita klienta. Pozor na prodlení při splácení, mohou s tím být spojeny velmi vysoké poplatky.

Na co si dát pozor při sjednávání půjčky bez registru

Vždy si pečlivě prostudujte podmínky smlouvy o půjčce. To důležité může být skryto drobným písmem na konci stránky. Věnujte pozornost ustanovení o případné exekuci majetku při nesplácení úvěru. Splácejte za každých okolností včas, každé sebemenší opoždění může úvěr značně prodražit.

Kdo poskytuje úvěr do 24 hodin?

Půjčky s vyřízením do 24 hodin poskytují zejména nebankovní instituce. Co nejrychlejší posouzení a vyřízení žádosti o půjčku je jejich velkou výhodou. Jsou určeny na akutní neodkladnou potřebu hotovosti, například pokud se vám pokazí domácí spotřebič typu lednice. Kvůli nemožnosti důkladnějšího prověření bonity jsou poskytovány obvykle do výše 50 000 Kč. Smlouva se uzavírá buď telefonicky nebo elektronicky přes internet.

Je je zajištěno ručení?

Pro tyto rychlé půjčky platí, že zpravidla není vyžadováno ručení. Některé společnosti si klienta prověřují v registru dlužníků, ale existují i takové které to nedělají. Tento úvěr tak může získat i zájemce se zápisem v registru dlužníků.

Úroková míra rychlé půjčky do 24 hodin

Jak správně předpokládáte, úroková míra půjčky do 24 hodin je výrazně vyšší než u běžných půjček. Je to daň za rychlé a snadné vyřízení žádosti, kdy je potřeba mít rychle dostupné peníze prioritou. Na lepší úrokovou sazbu můžete dosáhnout pokud nemáte zápis v registru dlužníků.

Na co si dát pozor při sjednávání rychlého úvěru

Konkurence je veliká a je z čeho vybírat, proto si vybírejte a neberte hned první nabídku. Porovnat jednotlivé společnosti je s pomocí internetu snadné. Věnujte dostatečnou pozornost smluvním podmínkám, zejména ustanovením týkajícím se postupu při prodlení se splátkou.