Půjčka pro každého

26.09.2012 11:31

Půjčka pro každého

Nějakou půjčku potřebuje čas od času každý. Ti šťastnější se mohou spolehnout na svou rodinu či přátele, kteří jim pomohou dostat z finančních potíží. Ostatní se musí obrátit na komerčních poskytovatelů půjček.

Půjčka pro každého – jaké mám možnosti?

Půjčky pro každého jsou obyčejné spotřební úvěry. Termín “pro každého” pochází z marketingového oddělení nebankovních společností. Půjčky pro každého tak můžete získat:

  • v bankách
  • v nebankovních společnostech

Banky jsou však velmi pozorné, aby nepůjčili peníze někomu, od koho peníze už neuvidí. Bankovní spotřebitelské úvěry tak nemůžeme volat pro každého. Banka vám odmítne poskytnout úvěr v případě, že jste nezaměstnaní, že jste zapsáni v bankovním registru nebo máte příliš vysoké věk.

Nebankovní půjčky per každého

Naproti tomu nebankovní společnosti dokážou půjčit opravdu každému. Půjčky pro každého od nebankovních společností však nejsou zrovna nejvýhodnější. I nebankovní společnosti jsou si vědomy faktu, že půjčovat peníze komukoliv je rizikové. S větším rizikem rostou náklady na správu půjček. Pokud chce nebankovní společnost vydělat musí si účtovat vysoké poplatky a úroky.

Nebankovní půjčky pro každého jsou výhodné pouze pro ty lidi, kteří nemají šanci získat úvěr v bankách. Čili pro lidi bez práce, pro lidi, kteří v minulosti nesplatili nějakou půjčku, respektive se vzít, se splátkami.

Půjčky pro každého poskytují různé nebankovní společnosti. I mezi těmito nevýhodnými úvěry se najdou výhodné a méně výhodné půjčky. Nejlepší, co můžete udělat, je porovnat si nabídky několika firem. Budete překvapeni, jak velké rozdíly najdete. Nejvhodnější je porovnávat RPSN – roční procentní sazbu nákladů.