Půjčka do 100 000,-kč

08.10.2012 11:13

Půjčka do 100 000,-

Slovní spojení půjčka bez registru znamená v tomto případě, že ten kdo vám půjčuje neprověřuje vaši historii splácení v registru dlužníků. Tento úvěr je zpravidla poskytován nebankovní společností, banky si registr dlužníků prověřují vždy. Vhodný je pro klienty, kteří z různých důvodů nedosáhnou na úvěr poskytovaný bankou. Výše tohoto úvěru se pohybuje maximálně do hranice 100 000 Kč.

Jak je to s ručením?

Půjčka bez registru je přímo určena pro klienty bez zaručeného měsíčního příjmu, tedy například pro ty co nedávno přišli o zaměstnání. Schopnost klienta splácet u těchto půjček není prověřována. Výhodou je velmi snadné vyřízení a rychlá dostupnost. Půjčku bez registru je možné sjednat nejčastěji na částku do 50 000 Kč, pro částky vyšší již bude požadována některá z forem ručení.

Úroková míra úvěru bez registru

Úroková sazba půjček bez registru může být velmi vysoká. Ve srovnání s úvěry poskytovaných bankou je řádově vyšší. Vyšší úroková sazba odráží právě snazší dostupnost úvěru, kdy není prověřována bonita klienta. Pozor na prodlení při splácení, mohou s tím být spojeny velmi vysoké poplatky.

Na co si dát pozor při sjednávání půjčky bez registru

Vždy si pečlivě prostudujte podmínky smlouvy o úvěru. To důležité může být skryto drobným písmem na konci stránky. Věnujte pozornost ustanovení o případné exekuci majetku při nesplácení úvěru. Splácejte za každých okolností včas, každé sebemenší opoždění může úvěr značně prodražit.